Specjalność Zarządzanie i Inżynieria Produkcji Żywności,
niestacjonarne, II stopień

Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
Specjalność Zarządzanie i Inżynieria Produkcji Żywności  
Forma niestacjonarne
Stopnie II stopień
Język polski

SPECYFIKA SPECJALNOŚCI

Specjalność umożliwia uzyskanie zaawansowanej wiedzy oraz umiejętności rozwiązywania problemów z zakresu zarządzania systemami produkcji i dystrybucji żywności ze szczególnym uwzględnieniem wymagań w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego. Interesującym elementem programu specjalności są zajęcia umożliwiające nabycie praktycznych umiejętności projektowania produktów żywnościowych zgodnie z aktualnymi uwarunkowaniami technologicznymi, ekologicznymi, ekonomicznymi prawnymi, preferencjami konsumenta oraz trendami rynkowymi.

WYBRANE PRZEDMIOTY

Analiza sensoryczna w kształtowaniu jakości żywności
Zielony Ład a produkcja żywności
Rozwój produktów żywnościowych
Higiena w produkcji żywności
Optymalizacja jakości żywności
Certyfikacja żywności
Innowacje w produkcji żywności
Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności

Gdzie można znaleźć pracę:

  • przedsiębiorstwa łańcucha żywnościowego,
  • jednostki doradcze i komórki organizacyjne związane z projektowaniem i zarządzaniem procesem,
  • ednostki badawczo-rozwojowe,
  • instytucje doradcze w zakresie inżynierii produkcji żywności,
  • samodzielne prowadzenie działalnośc.