Specjalność Projektowanie i Doskonalenie Produktu,
niestacjonarne, I stopień

Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
Forma niestacjonarne
Stopnie I stopień
Język polski

SPECYFIKA SPECJALNOŚCI

Studia na specjalności Projektowanie i doskonalenie produktu pozwalają na:

  • zdobycie wiedzy z zakresu procesu projektowania, doskonalenia i wytwarzania produktu, co pozwala na kształtowanie i dostarczanie oczekiwanej przez nabywcę innowacji wartości. Ważne staje się poznanie nowych instrumentów znajdujących zastosowanie podczas doskonalenia jakości produktów i sposobów wprowadzania ich na rynek,
  • zdobycie umiejętności pozyskiwania danych z różnych źródeł, identyfikacji i rozwiązywania złożonych i nietypowych problemów badawczych w zmiennych warunkach, związanych `z zagadnieniami dotyczącymi innowacyjności produktów,
  • zdobycie kompetencji menedżerskich, tj. koncepcyjnych, społecznych, technicznych, co warunkuje sprawność i skuteczność obsługi projektów innowacyjnych i sprzyja wypracowaniu przewagi konkurencyjnej organizacji.

WYBRANE PRZEDMIOTY

Menedżer innowacji
Procesy i formy komunikacji marketingowej
Projektowanie produktów przemysłowych
Projektowanie produktów żywnościowych
Projektowanie opakowań
Projektowanie usług

Można znaleźć pracę jako:

  • specjalista z zakresu zarządzania produkcją i zarządzania produktem,
  • specjalista świadczący usługi konsultingowe z zakresu projektowania i doskonalenia produktów, m.in. działy badań i rozwoju przedsiębiorstw,
  • pracownik instytucji okołobiznesowych np. parku technologicznego,
  • przedsiębiorca prowadzący własną działalność gospodarczą.