SPECYFIKA SPECJALNOŚCI
W programie tej specjalizacji szczególną uwagę zwraca się na przekazanie wiedzy menedżerskiej z zakresu zarządzania, finansów, rachunkowości, prawa oraz marketingu w obiektach hotelarskich i gastronomicznych. Student poznaje nowe trendy i rozwiązania w branży HoReCa (hotele, restauracje, catering), zasady zarządzania zasobami ludzkimi, metody i techniki pozyskiwania informacji oraz ich wykorzystania do skutecznego zarządzania małym i średnim przedsiębiorstwem hotelarskim i gastronomicznym. Wie też jak kierować firmą zgodnie z ideą zrównoważonego rozwoju i troski o zdrowy styl życia swoich klientów.
WYBRANE PRZEDMIOTY
Zarządzanie personelem w hotelarstwie i gastronomii
Zarządzanie finansami przedsiębiorstw hotelarskich i gastronomicznych
Strategie marketingowe międzynarodowych sieci hotelowych
Biznes plan firm hotelarskich i gastronomicznych
Badania zadowolenia i lojalności klientów w hotelarstwie
Elementy prozdrowotnego stylu życia
CIEKAWOSTKI DOTYCZĄCE SPECJALNOŚCI
Nowa specjalizacja dostępna dla studentów rekrutujących się w roku akademickim 2022/23, skoncentrowana na wykształceniu umiejętności przywódczych i zarządczych.