SPECYFIKA SPECJALNOŚCI
- Kształtuje umiejętności i kompetencje menedżerskie.
- Absolwent zdobywa szeroką wiedzę z zakresu jakości, bezpieczeństwa produktu i systemowego zarządzania jakością.
- Absolwent zna i rozumie zasady i narzędzia zarządzania produktem stosowane w zarządzaniu i doskonaleniu w przedsiębiorstwach produkcyjnych i usługowych, zwraca uwagę na jego bezpieczeństwo i potrafi identyfikować zagrożenia zarówno produktów, jak i w produkcji.
- Zdobywa wiedzę z zakresu wdrażania, dokumentowania, certyfikowania i doskonalenia systemów, a także z zakresu analizy, szacowania i zarządzania ryzykiem oraz kosztami związanymi z jakością.
WYBRANE PRZEDMIOTY
Identyfikacja zagrożeń mikrobiologicznych produktu
Systemowe zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Wdrażanie, dokumentowanie i certyfikacja systemu zarządzania jakością
Zarządzanie jakością usług
Zastosowania metod i narzędzi zarządzania jakością
Analiza i zarządzanie ryzykiem
Autentyczność produktów żywnościowych
CIEKAWOSTKI DOTYCZĄCE SPECJALNOŚCI
Unikatowe kompetencje wspierające przedsiębiorstwa w zarządzaniu przedsiębiorstwem z punktu widzenia systemu zarządzania jakością, zarządzania ryzykiem, zarządzania i optymalizacji kosztów jakości.
Absolwent może w ramach studiów uzyskać kompetencje audytora wewnętrznego i asystenta systemu zarządzania jakością, a także po zdaniu egzaminu uzyska certyfikat asystenta jakości uznawany w Polsce i na całym świecie.